Qi Gong for undervisere

Er du fysioterapeut, anden behandler eller underviser og savner ny viden, inspiration og øvelser indenfor kropsbevidsthed, energiarbejde og træningsterapi?

Så er dette kursus i Qi Gong noget for dig!

 

FORMÅL:

Dette dagskursus sigter mod at introducere dig for Qi Gong, for efterfølgende at kunne praktisere selv, og efterfølgende kunne undervise i Qi Gong eller elementer fra Qi Gong på hold og lign.

HVEM ER KURSET FOR:

Fysioterapeuter, psykologer, trænere og undervisere, som arbejder professionelt med krop og sind, sundhed, bevægelse og rehabilitering.

Fysioterapeuter, psykologer, trænere og undervisere, der savner ny inspiration og øvelser til deres daglige arbejde.

Fysioterapeuter, psykologer, trænere og undervisere, som eksempelvis arbejder indenfor psykiatri, geriatri, stressramte eller kræftpatienter.

Fysioterapeuter, psykologer, trænere og undervisere, der selv ønsker at lære denne unikke bevægelsesmetode i arbejdet med personlig udvikling, sundhed og vitalitet.

INDHOLD:

  • Kort oplæg om den filosofiske baggrund set ud fra den traditionelle kinesiske, og i særdelshed den taoistiske verdensforståelse.
  • Du får en introduktion i historien bag det at praktisere Qi Gong. Både som en del af den daglige træning i forebyggelsen af sygdom, samt i arbejdet med at fremme vitalitet og alment velbefindende, og sidst men ikke mindst i rehabiliteringen efter forskellige former for sygdom.
  • Efterfølgende får du en grundig instruktion i Qi Gong grundstillingerne.
  • En grundig indføring i en række unikke opvarmnings- og koordinations-øvelser.
  • Et sæt af 5 Qi Gong øvelser så du efterfølgende kan undervise hele eller dele af sættet.

OM QI GONG:

Ganske kort forklaret er Qi Gong en del af den traditionelle kinesiske bevægelses-tradition og har været brugt i årtusinder i forebyggelsen og behandlingen af sygdom.

Qi Gong tager udgangspunkt i koordineringen mellem langsom bevægelse, vejrtrækning og bevidsthed.

Øvelserne hjælper kroppen til at give slip på unødige spændinger, og bevæger langsomt kroppens led, bindevæv og muskler i deres naturlige baner. Derved lærer kroppen at bevæge sig hensigtsmæssigt i hverdagen ved effektivt at balancere mellem spænding og afslapning.

Øvelserne reducerer stress og balancerer krop og sind for derved at åbne en større evne for nærvær. Man kan umiddelbart efter træning af Qi Gong mærke en større grad af jordforbindelse og centrering. Øvelserne er behagelige at udføre.

Qi Gong har nogle af følgende effekter:

Øvelserne styrker de indre organer og deres ophæng ved blidt at massere, trykke og strække det indre.

Øvelserne fremmer hjertefunktionen og kredsløbet og hjælper mod forhøjet blodtryk.

Qi Gong styrker immunforsvaret.

Qi Gong kan forbedre søvnkvalitet, energi og vitalitet.

Qi Gong øvelser balancerer det autonome nervesystemet og forbedrer signalerne i nerverne.

Qi Gong genopbygger og vedligeholder den mentale og fysiske balance.

UNDERVISER:

Martin Lund Rasmussen Fysioterapeut og M.Sc. i akupunktur fra Zhejiang Chinese Medical University

Jeg har siden 1998 trænet under og modtaget undervisning af Dr. Serge Augier i Paris. Dr. Serge Augier er nuværende holder af det taoistiske system; Ba Men Da Xuan. Jeg studerer Qi Gong, TCM (traditionel chinese medicine) og taoistisk medicin, akupunktur, taoistisk meditation og de indre stilarter af kinesisk boksning; Tai Ji Quan, Xing Yi Quan og Ba Gua Zhang.

Comments are closed.